Finlanda po punon për paketën e re të ndihmës ushtarake për Ukrainën

Finlanda po punon për paketën e re të ndihmës ushtarake

Finlanda synon t’i dërgojë Kievit një paketë të re ndihme ushtarake, tha Ministrja e Punëve të Jashtme të vendit, Elina Valtonen.

“Finlanda ka kontribuar pothuajse 2 miliardë euro në Ukrainë. Paketa jonë e ardhshme e materialeve të mbrojtjes është në përgatitje e sipër,” tha ajo në X.

Ajo vuri në dukje se Finlanda dhe BE-ja do të mbështesin Ukrainën për aq kohë sa të jetë e nevojshme.

Në total, Kievi mori pothuajse 2 miliardë euro në mbështetje nga Helsinki, nga të cilat afërsisht 1.3 miliardë euro ishin ndihmë ushtarake.

EMISIONET