Erdogan në OKB: Turqia mbështet Azerbajxhanin për të ruajtur integritetin territorial

Erdogan në OKB: Turqia mbështet Azerbajxhanin për të ruajtur

Turqia mbështet Azerbajxhanin në hapat e tij për të ruajtur integritetin e tij territorial, tha sot presidenti turk Recep Tayyip Erdogan gjatë fjalimit të tij në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së, në Nju Jork.

“Nagorno- Karabaku është territor i Azerbajxhanit”, tha Erdogan, duke shtuar se çdo status tjetër nuk do të pranohej kurrë.

“Armenia duhet të përmbushë premtimet e saj, duke përfshirë hapjen e një korridori transporti në jug”, tha Erdogan.

Udhëheqësi turk bëri thirrje gjithashtu për një zgjidhje të shpejtë të armiqësive aktuale midis Azerbajxhanit dhe Armenisë.

Në vitin 2020, Turqia ndihmoi Azerbajxhanin me shumicë myslimane dhe atë turke të rifitonin territoret që humbi me Armeninë në fillim të viteve 1990 në Nagorno-Karabak.

EMISIONET