"Bukuria e Ukrainës", ekspozita e artit në Londër që u "rikujton" njerëzve luftën që po ndodh

"Bukuria e Ukrainës", ekspozita e artit në Londër

"Bukuria e vërtetë e Ukrainës dhe popullit të saj" po shfaqet në një ekspozitë publike të artit në veriperëndim të Londrës.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

"Visions of Home" është një koleksion fotografish, instalimesh dhe veprash dixhitale nga artistë të vendit.

Ekspozita synon të shfaqë një "vend elastik dhe shpresëdhënës" dhe të mbajë luftën në Ukrainë në ndërgjegjen publike, thanë kuratoret.

Kuratorja, me origjinë ukrainase, Ira Lupu, tha se ishte e shqetësuar se "bollëku" i mbulimit të lajmeve mund t'i ketë lënë disa njerëz "të desensitizuar dhe të larguar nga tragjedia e konfliktit.

"Ëndrra ime është të zhvilloj diçka që hap bukurinë e vërtetë të Ukrainës dhe popullit të saj, një pamje ndryshe nga shfaqja e rastësishme e trupave ukrainas që shohim në mediat globale," tha ajo.

Ekrani përfshin një seri fotografish që kapin njerëz që jetojnë në qytetin ukrainas të Odesa-s, ku 21 persona u vranë vetëm në një sulm me raketa ruse në korrik.

"Bukuria e Ukrainës", ekspozita e artit në Londër "Bukuria e Ukrainës", ekspozita e artit në Londër  "Bukuria e Ukrainës", ekspozita e artit në Londër

EMISIONET