Bjellorusia dhe Rusia do të zhvillojnë stërvitje të përbashkëta ajrore

Bjellorusia dhe Rusia do të zhvillojnë stërvitje të

Forcat Ajrore dhe Forcat e Mbrojtjes Ajrore të Republikës së Bjellorusisë do të zhvillojnë stërvitje të përbashkëta fluturimi-taktike me Forcat Hapësinore Ajrore Ruse, sipas Ministrisë së Mbrojtjes së Bjellorusisë.

“Gjatë stërvitjeve, përpjekjet kryesore kanë për qëllim zgjidhjen e problemeve të mbrojtjes së objekteve shtetërore dhe ushtarake nga sulmet ajrore”, thuhet në informacion.

Në stërvitje do të përpunohen çështjet e menaxhimit të forcave të ndryshme të aviacionit, organizimi i aktiviteteve të ndërsjella gjatë kryerjes së detyrave të tyre të stërvitjes luftarake.

EMISIONET