BE zgjat sanksionet ekonomike kundër Rusisë për shkak të aneksimit të Krimesë

BE zgjat sanksionet ekonomike kundër Rusisë për shkak të

Bashkimi Evropian ka zgjatur edhe një herë sanksionet ekonomike kundër Rusisë për shkak të aneksimit të Krimesë.

Sipas një deklarate të lëshuar nga Këshilli i BE-së të hënën, është marrë vendimi për zgjatjen e sanksioneve deri më 23 qershor 2025.

Masat kufizuese, të prezantuara për herë të parë në qershor 2014, përfshijnë një sërë ndalimesh, duke përfshirë importin e produkteve me origjinë nga Krimea ose Sevastopol në BE, investimet në infrastrukturë ose shërbime financiare në këto territore, ofrimin e shërbimeve turistike në Krime dhe Sevastopol.

Për më tepër, sanksionet e BE-së gjithashtu kufizojnë eksportin e mallrave dhe teknologjive të caktuara për kompanitë e Krimesë ose për përdorim në Krime në sektorët e transportit, telekomunikacionit dhe energjisë, si dhe për kërkimin dhe nxjerrjen e naftës, gazit dhe burimeve minerale.

EMISIONET