Arrestohet adoleshenti, donte të punësonte vrasës me pagesë

Arrestohet adoleshenti, donte të punësonte vrasës me pagesë

Një adoleshent nga Iowa, SHBA është arrestuar dhe akuzuar për kërkim të vrasjes pasi dyshohet se u përpoq të punësonte një vrasës me pagesë për të vrarë një fëmijë të vogël.

Adoleshenti i akuzuar siguroi të dhënat personale të shtatëvjeçarit – duke përfshirë emrin, adresën, detajet identifikuese dhe vendin ku mund të gjendej fëmija – në faqen e internetit Rent-a-Hitman, tha policia në një deklaratë për shtyp të hënën.

Në prill, një anëtar i Gardës Kombëtare Ajrore në Tenesi u akuzua pasi FBI tha se ai përdorte një faqe interneti për të aplikuar për punë si vrasës.

Policia e Iowa-s tha se administratori i faqes e përcolli kërkesën e adoleshentit tek autoritetet. Policia më pas identifikoi fëmijën që ishte “objektivi” si dhe i dyshuari, i cili u kontaktua nga oficeri mëngjesin e së premtes.

Adoleshenti u arrestua atë pasdite, pasi oficeri thuhet se ishte në gjendje të konfirmonte se i dyshuari donte që fëmija të vritej. 

Dëshmitë shtesë të marra nga celulari i adoleshentit i bënë autoritetet të besonin se kërcënimi ndaj shtatëvjeçarit ishte i besueshëm, tha policia. As fëmija dhe as anëtarët e familjes së tyre nuk u lënduan dhe nuk ishin në dijeni të ndonjë kërcënimi të mundshëm.

EMISIONET