Autori i "Vargjeve Satanike", Salman Rushdie, sulmohet në një skenë në Nju Jork (Video)

Autori i "Vargjeve Satanike", Salman Rushdie, sulmohet në

Autori Salman Rushdie, i cili vuajti prej vitesh kërcënime me vdekje pasi shkroi "Vargjet Satanike", është sulmuar në skenë në shtetin e Nju Jorkut.

Ai u sulmua të premten teksa ishte gati të jepte një leksion në Nju Jorkun perëndimor.

Një reporter i Associated Press dëshmoi një burrë që sulmoi skenën në Institutin Chautauqua dhe filloi të godiste me grushte ose të godiste me thikë Rushdie teksa po prezantohente. Autori u kap dhe u ndal.

Videoja që thuhet se ka të bëjë me pasojat e sulmit është postuar në rrjetet sociale.

Libri i Rushdie "Vargjet Satanike" është ndaluar në Iran që nga viti 1988, pasi shumë myslimanë e konsiderojnë atë si blasfemi. Një vit më vonë, lideri i ndjerë i Iranit Ayatollah Ruhollah Khomeini lëshoi ​​një fetva ose dekret, duke bërë thirrje për vdekjen e Rushdie.

Irani ka ofruar gjithashtu mbi 3 milionë dollarë shpërblim për këdo që vret Rushdie.

Autori i "Vargjeve Satanike", Salman Rushdie, sulmohet në

Autori i "Vargjeve Satanike", Salman Rushdie, sulmohet në

Autori i "Vargjeve Satanike", Salman Rushdie, sulmohet në

EMISIONET