Fëmijët kërkojnë t’u kthehet parku te ish-Fusha e Aviacionit: Nuk jemi më të sigurt kur të kalojnë makinat

Pavarësisht ankesave të njëpasnjëshme të qytetarëve punimet në parkun e ish-Fushës së Aviacionit kanë vijuar.

Nëse deri të mërkurën ishte i mbushur me fëmijë, tashmë ata ja kanë lënë vendin fadrromave që punojnë rrugën.

Por edhe reshjet e shiut kanë bërë që zona të pushtohet nga pellgje dhe balta.

Fëmijët e  perceptojnë në këtë mënyrë.

"Shumë e vështirë. Fëmijët mund ti përplasin makinat me shpejtësi."

Më të revoltuarit janë prindërit.

"Kjo situatë për ne është katastrofike, e pazakontë. Nuk ka asgjë normale. Një shëtitore kaq e bukur, të bëhet rrugë është shumë e çuditshme. Është çnjerëzore."

"Kryebashkiaku e ka shkatërruar Tiranën, e ka sakatuar."

Shqetësim ngrenë edhe të moshuarit.

"Nuk e di çfarë bën ai lali Eri. Se marr vesh. Gjithë kjo pedonale që e kishte zili gjithë Tirana, shih çfarë bëjnë. Do të shtypin fëmijë dhe pleq këtu."

Kjo rrugë do të lidhë ish-Fushën e Aviacionit me zonën e Laprakës, por sipas banorëve mund të ishte evituar copëtimi i parkut.

EMISIONET