Si do të zgjidhnin sot qytetarët shqiptarë nëse do t’i drejtoheshin kutive të votimit?

Antonio Notto, një nga emrat më të rëndësishëm në Itali, specializuar ne kërkimet, studimet dhe analizat e opinionit publik dhe tregut prej më shumë se 26 vjetësh, me përvojë të suksesshme ndërkombëtare rikthehet në Shqipëri me sondazhin e parë për këtë vit mbi zgjedhjet e 25 prillit në bashkëpunim me RTV ORA.

Në mbyllje të mandatit të dytë qeverisës së maxhorancës aktuale, në kulmin e një situate pandemike, që ka diktuar një “normalitet” të ri, me nisjen e funksionimit të disa institucioneve të rëndësishme të Drejtësisë së Re, me një ligj të ri zgjedhor e ndryshime Kushtetuese, në vigjilje të një prej fushatave më të ashpra elektorale, RTV Ora me president Ylli Ndroqin në bashkëpunim me Antonio Notto vijojnë traditën e konsoliduar 13 vjeçare të prezantimit të sondazheve, që masin opinionin publik para e përgjatë fushatave zgjedhore.

Për të kulmuar me zgjedhjet dhe EXIT Poll-et.

 Antonio Noto do të jetë prezent në programin Tempora Speciale, të martën e 19 janarit në prezantimin e rezultateve të para të një serie sondazhesh përgjatë javëve në vijim, të vetmet të besueshme, profesionale e të sakta që kanë shoqëruar zgjedhjet e shqiptarëve në dekadën e fundit, prirjen e tyre te votës drejt forcave politike, duke krijuar traditën më të mirë përballë skepticizmit mbi vërtetësinë e rezultateve.

Për të vërtetuar suksesin e kësaj tradite dëshmojnë sondazhet e zgjedhjeve të përgjithshme të vitit 2009, 2013 dhe 2017, si dhe ato lokale të vitit 2015 së bashku me exit-pollet përkatëse.

Të martën e 19 janarit, në ora 21.00 në studion e programit Tempora të Sonila Meços dhe nën komentin e Antonio Noto-s, analistëve dhe opinionistëve të njohur, shqiptarët do të njihen me rezultatet e sondazhit të parë për këtë vit, në nivel kombëtar dhe të veçanta për dy qarqe, Tiranën dhe Durrësin.

Nëse zgjedhjet e përgjithshme do të zhvilloheshin nesër cila forcë politike do t’i fitonte ato?

A kanë vendosur shqiptarët nëse do të votojnë?

Sa prej tyre janë ende në dilemë për zgjedhjen?

Radio Televizioni Ora dhe Antonio Notto, të martën e 19 janarit  në ora 21.00 ju sjellin sondazhin e parë për zgjedhjet e 25 qershorit, për t’i shërbyer me objektivitet, paanshëmri dhe profesionalizëm vetëm interesit publik.