Në qytetin Verviers në Beligjikën lindore u bë një zbulim sa i çuditshëm aq dhe befasues e cila ngjan me filmat fantazi.

Brenda një shatërvani i cili po rikonstruktohej u gjet një sënduk që mbante zemrën e kryebashkiakut të parë të qytetit.

BBC shkruan se zemra është vendosur në një kavanoz me alkool e më pas është kyçur brenda sëndukut prej zinku.

Bashkiaku Pierre david ndërroi jetë në vitin 1839 ndërkohë që vetë shatërvani u pagëzua me emrin e tij në vitin 1883. Sënduku me zemrën e tij u vendos brenda saj që prej atij viti.

“Zemra e Pierre David është vendosur në mënyrë solemne në këtë monument,” thuhej në shatërvan. Por ajo që ishte menduar se ishte legjendë urbane, u bë realitet.

Sënduku është vendosur në Muzeun e Arteve të Bukura të qytetit për të vizitorët.

Kjo ngjan me një personazh të një prej filmave më të dashur, Piratët e Karaibeve. Bëhet fjalë për Davy Jones i cili ishte një pirat i cili ra në dashuri me Calypso, një perëndeshë e detit.

Ajo i besoi atij detyrën për të transportuar shpirtrat e atyre që vdesin në det në botën tjetër dhe zotua që do të kalonte një natë me të pas 10 vitesh.

Kur erdhi momenti i takimit, Calypso nuk u shfaq. Duke e konsideruar si tradhti Jones vendosi zemrën e tij brenda një sënduku dhe u zotua se nuk do të dashuronte kurrë më.