Një ngarkesë kokaine është zbulura nga departamenti i anti-kontrabandës të Doganave greke në një kontenier me banana në portin e Pireut.

Sistemi me rreze X zbuloi se në kontenier kishte pako të dyshimta dhe më pas iu nënshtrua një kontrolli të imtësishëm edhe me qenin Axel.

Gjatë kontrollit janë gjetur 60 pako me kokainë me një peshë totale prej 70.5 kg të fshehura me kujdes në pajisjet e  sistemit të ftohjes së kontejnerit.

Ngarkesa e cila vinte nga Amerika e Jugut kishte destinacion një nga shtetet e Ballkanit Perëndimor.

Nuk dihet nëse kokaina kishte destinacion Durresin apo porti do te ishte vetëm tranzit drejt vendeve të Ballkanit.