Simptomat më të zakonshme që tregojnë se vuani nga gastriti janë tretja e dobët, të vjellat, dhembja në stomak dhe fryrja.

Rëndësi të madhe në përkeqësimin e gjendjes së krijuar nga gastriti ka mënyra se si ushqeheni.

Ja disa nga ushqimet që duhet të shmangni.

 • Ushqimet e fërguara,
 • çokollatat
 • ushqimet që përmbajnë erëza
 • alkoolin
 • bukën e zezë dhe atë të freskët
 • brumërat e tharta me tharmë
 • pijet e gazuara
 • pijet me kafeinë
 • erëzat e forta, mielli i skuqur, supat e yndyrshme
 • domaten
 • produktet e mishit (mishi i thatë)
 • mishin e tymosur
 • vezët e fërguara.
 • specin djegës
 • mishin e marinuar dhe mishin e yndyrshëm.