Ajo që nisi si një takim normal për Veliajn me disa studentë, është kthyer në një shprehje akuzash ndaj kryebashkiakut nga studentët.

Disa studentë, aktivistë të Lëvizjes për Universitetin në zyrën e Velija i kanë kërkuar llogari për kartën e studentët, abonetë, bibliotekat, betonizimin e Tiranës dhe shumë çështje të tjera.

Madje ata e kanë akuzuar kryebashkiakun edhe si vrasësin e të miturit Ardit Gjoklaj.

“Aktivistët demaskojnë Erion Veliajn në zyrën e tij. Sot Erion Veliaj kishte thirrur një takim propagandistik me studentë për të folur për arritjet imagjinare të Bashkisë së Tiranës, sidomos për sa u përket shërbimeve ndaj studentëve. Mes studentëve të tjerë, në takim hynë edhe aktivistët e Lëvizjes Për Universitetin, të cilët me zë të plotë e të qartë ekspozuan karakterin mashtrues të kartës së studentit dhe mosrealizimin e asnjë premtimi që u është bërë studentëve – nga konviktet tek aboneja dhe karta studentore. Aktivistët i përmendën edhe betonizimin e Tiranës dhe përgjegjësinë që Veliaj ka për vrasjen e 17-vjeçarit Ardit Gjoklaj. Si gjithmonë në të tilla raste, pushtetarit i mbeti fjala në grykë.” – shkruan Lëvizja për Universitetin.

Për më tepër shikoni videon e postuar nga aktivistët e Lëvizjes për Universitetin!