192 vite burg i ka dënuar Gjykata Kundër Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit për 35 të arrestuarit e operacionit “One if by Land”,.

Ata u shpallën fajtorë për trafikimin e më shumë se 300 persona drejt vendeve të BE, Britanisë së Madhe, SHBA dhe Kanada kundrejt pagesës.

Sipas vendimit të GJKKO, këta persona, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, trafikonin shtetas shqiptarë drejt Shteteve të Bashkuara, Kanadasë dhe Anglisë, kundrejt shumave që varionin nga 30 mijë dollarë për në Amerikë dhe Kanada, deri në 10 mijë paund në Angli.

Grupi kriminal u shkatërrua në Mars të 2018-tës, pas një operacioni që u drejtua nga ish-Prokurori i Krimeve të Rënda, Eugen Beci, në bashkëpunim edhe me autoritetet amerikane dhe ato kanadeze.

Të dënuarit:

 1-Ardian Corri                  8 vite burg;

2-Luan Qyrku                     7 vite burg;

3-Eno Mucollari                6 vite burg;

4-Ardian Gurakuqi           6 vite e 4 muaj burg;

5-Zaim Hysenbelliu          7 vite burg;

6-Arben Kajaçi                   6 vite burg;

7-Genci Osmanaj              5 vite 4 muaj burg;

8-Oltjan Serani                  4 vite burg;

9-Tanush Prenga               5 vite 4 muaj burg;

10-Liri Muçollari               4 vite burg;

11-Fuat Zaimi                     5 vite 8 muaj burg;

12-Nikolin Priska               4 vite burg;

13-Ylber Rama                   4 vite burg;

14-Haki Tarja                      4 vite burg;

15-Bedri Bendaj                6 vite burg;

16-Erenik Avdylli               4 burg burg

17-Nik Bushi                       5 vite 8 muaj burg;

18-Kolë Vushaj                  7 vite e 4 muaj burg;

19-Emiljan Sinjari,            4 vite burg;

20-Alfred Kalaj                   8 vite burg;

21- Mhill Zefi                      6 vite burg;

22-Nosh Volaj                    5 vite e 4 muaj burg;

23-Prel Gjelaj                     5 vite burg e 4 muaj;

24-Sokol Duli                      6 vite e 8 muaj burg;

25-Euglen Dushku            4 vite burg;

26-Leonora Dushku         4 vite burg;

27-Roza Frroku                  4 vite burg;

28-Blerim Brahimi            5 vite 4 muaj burg;

 29-Luigj Shtinja,               5 vite 4 muaj burg;

30-Esat Cakoni                   4 vite burg;

31- Fatos Muja                  5 vite 8 muaj burg;

32-Kreshnik Muja,           5 vite 8 muaj burg;

33- Artur Karaj,                 6 vite burg;

34-Kristian Zallinaj           5 vite e 4 muqj burg;

35-Mensur Selami,          6 vite burg