Korça është përfshirë nga zjarre me përmasa të mëdha në ditët e fundit.

Në fshtin Vithkuq, aktualisht ka një vatër aktive, e cila është duke u izoluar.

Ditën e djeshme (3 shtator), puna për shuarjen e flakëve ka vazhduar deri në orën 22:00, dhe sot (4 shtator), ka filluar herët.

Po punohet me intensitet për të shuar edhe vatrën e fundit teksa raportohet se sipërfaqja e djegur i ka kaluar 15 hektarë.