Grupi i tifozëve të Vardarit të Shkupit, “Komitët”, të njohur për sjelljen e tyre raciste ndaj shqiptarëve dhe si mbështetës të VMRO-DPMNE në Maqedoninë e Veriut, vijojnë të shkaktojnë probleme.

Incidenti i rradhës ka ndodhur në lagjen “Gjorçe Petrov”, ku një familje shqiptare ishte mbledhur për një gëzim familjar, ku nuk mungonin edhe flamujt kombëtarë.

Në këto moment ultrasit maqedonas nisën koret “Shqiptari i vdekur, është shqiptar i mirë”.

Pranë tyre shkuan menjëherë disa djem shqiptarë, mbi motora, për “t’iu kërkuar llogari”.

Edhe pse më të shumtë në numër, të frikësuar nga shqiptarët, tifozët e Vardarit u shpërndanë, urtë dhe butë.