Vrasësit qëndruan në Fier, policia kontroll në mbi 80 banesa e garazhe për gjetjen e strofkës së grupit që vrau Demir Backën

Vrasësit qëndruan në Fier, policia kontroll në mbi 80 banesa

Dhjetëra efektivë të policisë “Shqiponja”, të shoqëruar dhe nga oficerë të Krimeve të Rënda të drejtorisë së Fierit, kanë kryer kontrollin e rreth 80 banesave në qytetin e Fierit, ku besohet se kanë qëndruar me qira personat që kanë ekzekutuar me armë zjarri, biznesmenin Demir Backa.

Një kontroll i tillë është kryer pikërisht në vendin e quajtur “15 katëshi” në Fier, zonë e cila kontrollohet nga Arben Isufi, një personazh me precedentë penalë dhe potencialisht me shumë influencë në këtë qytet.

Hetimet tashmë po drejtohen nga prokurori i Fierit, Hysen Ajasllari, i cili u ka lënë një sërë detyrash oficerëve të Krimeve të Rënda të policisë së Fierit.

Një nga shumë detyrat, është dhe kontrolli i shumë banesave dhe disa garazheve, ku besohet dhe ka dyshime se janë fshehur anëtarët e celulës së vrasësve, para kryerjes së krimit.

Një numër i madh pamje, filmike të kamerave të qytetit, janë sekuestruar me qëllimin e vetëm për të krijuar një itinerar të drejtimit të automjetit.

Policia dyshon se mjeti dhe autorët kanë qendruar në Fier, duke u strehuar disa ditë para kryerjes së krimit në një nga zonat e këtij qyteti.

Qëndrimi i tyre në Fier lidhet me faktin e mbledhjes të informacionit për viktimën dhe vendin se ku do të qëllohej.

Për policinë dhe prokurorinë e Fierit, qitësit nuk kanë pasur një konflikt personal me viktimën, por ata kanë marë pjesë në këtë vrasje si autorë të paguar nga persona të tjerë.

Për zbardhjen e këtij krimi, policia e Fierit është duke bashkëpunuar dhe me policinë e Vlorës dhe Policinë Qëndrore në Tiranë, për të krijuar një zgjerim të forcave hetimore me qëllim identifikimin e autorëve të këtijj krimi.

Deri në këtë fazë ku ndodhet çështja, dyshohet nga policia se Arben Isufi, besohet se qëndron prapa këtij atentati.

Dyshimet e shumta janë ngritur pasi rreth 1 vit e gjysëm më parë, viktima Demir Backa ka rrahur në lokalin e tij “Piazza” në Fier Isufin së bashku me djalin e tij.

Kjo zënkë që ka lindur fillimisht mes fëmijëve, është agravuar deri në atë masë edhe mes të mëdhënjve të dy familjeve, sa që tashmë dyshohet shumë se është bërë shkak i vrasjes së biznesmenit Demir Backa.

EMISIONET