“Travel off Path”: Shqipëria mes pesë vendeve më të mira në Evropë për nomadët dixhitalë

“Travel off Path”: Shqipëria mes pesë vendeve më

Të qenit një nomad dixhital është bërë më popullore se kurrë.

Sipas Organizatës Botërore të Turizmit të OKB-së, rreth 16,9 milionë amerikanë e konsiderojnë veten nomadë dixhitalë, më shumë se dyfishi i numrit në vitin 2019.

Për të përmbushur këtë kërkesë, më shumë se 50 vende aktualisht ofrojnë viza nomade dixhitale që lejojnë punëtorët në distancë dhe personat e vetëpunësuar të jetojnë dhe punojnë në një vend tjetër.

Për shumë nomadë dixhitalë, të jetosh në Evropë është një ëndërr.


Revista amerikane e udhëtimeve “Travel off Path” ka sugjeruar vendet më të mira evropiane që ofrojnë aktualisht viza nomade dixhitale.

Kjo renditje bazohet në disa faktorë, duke përfshirë:

Lehtësia e aplikimit për vizë nomade dixhitale

Kërkesat e të ardhurave për vizën nomade dixhitale

Kohëzgjatja e vizës nomade dixhitale

Cilësia e jetës dhe kostot e jetesës

Shqipëria është renditur mes pesë vendeve më të mira në Evropë për nomadët dixhitalë për të jetuar dhe punuar.

EMISIONET