Teknika e tundjes së trupit: Ç'është dhe pse duhet ta bëni shpesh

Teknika e tundjes së trupit: Ç'është dhe pse duhet ta
Foto ilustruese nga interneti

Përjetimi i stresit është i pashmangshëm. Pavarësisht përpjekjeve tona, ai mund të vijë nga ngjarjet e papritura të çdo dite: duke nisur që nga prezantimi i një projekti në punë e deri tek një ngjarje traumatike që ndryshon rrjedhën e gjërave.

Sigurisht, çfarë mund të bëjmë është të përpiqemi ta reduktojmë atë përmes metodave të ndryshme, duke bashkëpunuar me trupin dhe mendjen në të njëjtën kohë. Me siguri, keni dëgjuar pak për teknikën e "tundjes së trupit".

Çfarë është kjo?

Vibrimi/tundja e trupit është një metodë që sipas ekspertëve ndihmon në reduktimin e ankthit dhe stresit. Duke vënë në lëvizje trupin, ju çlironi tensionin e muskujve, digjni adrenalinën e tepërt dhe qetësoni sistemin nervor. 

Si funksionon?

Sistemi nervor autonom rregullon proceset e trupit ku përfshihen:

Kur trupi përjeton stres, sistemi nervor autonom ndihkohet dhe pasojat përçohen tek funksionet më lart. Teknika e dridhjes së trupit do t'ju vinte në ndihmë për të lehtësuar sistemin nervor dhe për të sjellë trupin në qetësinë e mëparshme. 

Teknika e tundjes së trupit: Ç'është dhe pse duhet ta

Cilat janë përfitimet e tjera të kësaj teknike?

Mund t'ju ndihmojë të menaxhoni më mirë gjendjet emocionale (afatgjata dhe ato afatshkurtra). Duke reduktuar stresin ju gjithashtu mund të parandaloni simptomat e ankthit, traumave apo depresionit.

Si ta bëni?

Terapia e tundjes mund të bëhet si në këmbë ashtu edhe ulur. Fokusohuni në pjesë të veçanta të trupit, përqëndrohuni aty dhe tundini. Sado e çuditshme apo çmendur të duket, vazhdoni ta bëni, por ndërkohë mos harroni frymëmarrjet e thella.

Para manifestimit të kësaj teknike, pyesni veten:

Përsëritini vibrimet në secilën këmbë, kofshë dhe pastaj në të gjithë trupin. Tundja duhet të përfshijë kokën, gishtat dhe çdo pjesë tjetër, por për ta patur më të qartë, hidhini një sy videos më poshtë.

Ryan Lowry, 19 vjeç, do të përfundojë shumë shpejt gjimnazin, prandaj vendosi të kërkojë për punë në një mënyrë të veçantë: Duke shkruar një letër në fletë dhe duke e postuar më pas në LinkedIn. Në të ai shpjegon se ka autizëm dhe do t'i duhet një mentor, por di të mësojë shpejt.

Letra e tij e sinqertë mori shpejt vëmendjen e njerëzve dhe ofertat për punë vazhduan të shtoheshin. Ryan fitoi edhe një bursë në "Exceptional Minds", një akademi jofitimprurëse e vendosur në Los Angeles, e specializuar për të mësuar njerëzit me autizëm në lidhje me animimin.

S'ka nevojë ta ripërmendim që leximi i horoskopit është jashtëzakonisht popullor. Përafërsisht 70% e njerëzve lexojnë horoskopin e tyre çdo ditë. Ju mund të jeni një nga ata që zgjohet në mëngjes dhe nxitojnë menjëherë të lexojnë horoskopin, për të parë se çfarë ka rezervuar ai për atë ditë.

Njerëzit e lexojnë horoskopin e tyre për një shumëllojshmëri arsyesh qoftë sepse ata janë të sigurt se astrologjia mund të parashikojë të ardhmen e tyre apo edhe thjesht sepse mendojnë se është shumë argëtuese. Megjithatë, cilado qoftë arsyeja për leximin e horoskopit, 90% e njerëzve e kanë lexuar atë gabim. E dimë që ndoshta ju thyem zemrën, por më mirë vonë se kurrë.

Lexuesi tipik i horoskopit sheh shenjën e tij bazuar te ditëlindja. Ndaj, ata shkojnë direkt te shenja e tyre dhe shohin çfarë i kanë rezervuar yjet. GABIM!

Ju nuk jeni duke lexuar për veten. Përkundrazi, në të vërtetë ju jeni duke lexuar për jetën e dikujt tjetër dhe ngjarjet e ardhshme që do të ndodhin me ta. Megjithatë, nuk jeni të vetmit, sepse 9 nga 10 njerëz çdo ditë lexojnë horoskopin e tyre në këtë mënyrë të gabuar.

S'ka nevojë ta ripërmendim që leximi i horoskopit është jashtëzakonisht popullor. Përafërsisht 70% e njerëzve lexojnë horoskopin e tyre çdo ditë. Ju mund të jeni një nga ata që zgjohet në mëngjes dhe nxitojnë menjëherë të lexojnë horoskopin, për të parë se çfarë ka rezervuar ai për atë ditë.

Njerëzit e lexojnë horoskopin e tyre për një shumëllojshmëri arsyesh qoftë sepse ata janë të sigurt se astrologjia mund të parashikojë të ardhmen e tyre apo edhe thjesht sepse mendojnë se është shumë argëtuese. Megjithatë, cilado qoftë arsyeja për leximin e horoskopit, 90% e njerëzve e kanë lexuar atë gabim. E dimë që ndoshta ju thyem zemrën, por më mirë vonë se kurrë.

Cila është mënyra e duhur për të lexuar horoskopin?

Nëse kjo duket pak e habitshme, na lejoni t'ju shpjegojmë se pse kjo është e vërtetë. Kur keni lexuar për shenjën tuaj në horoskopin e përditshëm, ju jeni duke lexuar atë që lidhet me identitetin tuaj bazë dhe ndoshta, duke marrë disa informacione të vlefshme lidhur me ndodhitë bazë në terma të përgjithshëm që do t'ju ndodhin ju dhe të gjithë atyre që ndajnë të njëjtën shenjë horoskopi me tuajën.

Pas së gjithash, si munden miliona njerëz të ketë të njëjtën përvojë të saktë si juaja në një ditë të caktuar, ose në një javë, muaj apo vit? Që të jemi të qartë, kjo nuk është e mundur dhe asnjë astrolog profesionist nuk do e thoshte këtë. Parashikimi i shenjës që ju lexoni është, nga natyra e tij, shumë i kufizuar dhe kjo është edhe arsyeja se pse horoskopi duket larg nga të qënit 100% i saktë.

EMISIONET