Tare: Shifra e dëshmorëve e fryrë, donin të merrni para nga Italia dhe Gjermania, njëlloj si sot

Në “Ora e Betit” nga Beti Njuma në Ora News, historiani Auron Tare tha se shifra e dëshmorëve ka qenë shumë e fryrë sepse qeveria që doli pas luftës donte të merrte dëmshpërblime ndaj Gjermanisë dhe Italisë.

Ai shtoi se shqiptarët janë të njohur edhe atëherë edhe sot se si të marrin para nga evropianët, si një fenomen që nuk është i ri për ne.

Tare: Shifra e dëshmorëve ka qenë shumë e fryrë sepse qeveria që doli pas luftës donte të merrte dëmshpërblime ndaj Gjermanisë dhe Italisë. Shqiptarët janë të njohur edhe atëherë edhe sot se si të marrin para nga evropianët. Është mënyra se si kemi funksionuar. Nuk është fenomen i ri.

Në kontekstin e përgjithshëm ne dolëm si një palë fituese, s një palë me aleatët. Në kontekstin e brendshëm ka shumë dritëhije dhe këndvështrime se pse një palë ishte me Gjermaninë, Italinë dhe anglezët.

EMISIONET