"Shqipëria, 'foshnja' që do mbyste "mamitë" që e pritën më 28 Nëntor" - "Jashtë Matriksit"

"Shqipëria, 'foshnja' që do mbyste

"Shqipëria, 'foshnja' që do mbyste "mamitë" që e pritën më 28 Nëntor" – ishte tema e kësaj të hëne në "Jashtë Matriksit" nga Alfred Cako në RTV Ora.

Cako: Pas Luftës Ballkanike patriotë shqiptarë reaguan si një trup i vetëm. Shumë toka shqiptare ju dhanë fuqive të mëdha dhe shqiptarët dolën kundër sulltanit.

Ata morën pjesë në lozhat e Selanikut bashkë me Ismail Qemalin e Esat Pashën dhe Mit’hat Frashërin. Të gjithë këta kanë pasur një histori përmbyllëse të keqe.

Dihet se Ismail Qemali ka pasur edhe bisedimi me mbretin Jorgo të Greqisë dhe ministra grekë, duke nënshkruar marrëveshje me kryetarin e organizatës panhelenike.

EMISIONET