“Rrugorja” bën bilancin javor: 9 drejtues mjetesh të arrestuar, mbi 11 mijë gjoba

“Rrugorja” bën bilancin javor: 9 drejtues mjetesh të

Policia Rrugore e Tiranës ka bërë bilancin javor.

Përmes një njoftimi Rrugorja bën me dije se nga periudha 19 maj deri më 25 maj janë arrestuar 9 drejtues mjetesh, ndërsa janë vendosur 11.889 masa administrative të vendosura, mesatarisht 1,698 në ditë.

Rezultatet javore të Komisariatit të Policisë Rrugore Tiranë (19.05.2024 – 25.05.2024)

Gjatë javës së fundit, janë zbatuar masa të rrepta në ruajtjen e rendit dhe sigurisë rrugore:

Arrestime dhe procedime penale:

•  4 persona për drejtim mjeti nën ndikimin e alkoolit.
•  1 persona për pa leje drejtimi.
•  4 persona për shkelje të rregullave të qarkullimit.
Masat administrative:

•  11.889 masa administrative të vendosura, mesatarisht 1,698në ditë.
•  63 masa për xhama të zinj.
•  608 masa për shpejtësi mbi normat e lejuara.
• 330 masa për përdorim celulari gjatë drejtimit.
•  587 masa për mos vendosjen e rripit të sigurimit.
•  19 masa për mosrespektim të sinjalit “Stop”.
•  704 masa për mosdhënie përparësi qytetarëve.
•  8089 masa për qëndrim të gabuar.
Pezullime dhe bllokime:
•  9 raste pezullim për drejtim nën ndikimin e alkoolit.
•  55 raste për tejkalim shpejtësie.
•  13 raste të ndryshme
•  automjete u bllokuan, përfshirë 4 me targa të huaja.

Respektoni rregullat e qarkullimit rrugor për një udhëtim të sigurt!

EMISIONET