Prindërit ''harrojnë'' fëmijët, Logopedia: Është rritur numri i të miturve me probleme në komunikim

Bota virtual nuk po sjell vetëm një jetë passive te të vegjlit, por edhe probleme në komunikim.

Ekspertët shprehen se një nga shenjat janë gabimet në të folur.

Ekspertët logoped theksojnë se në çdo vit rastet janë edhe më të shumë, ndërsa më të rrezikuar janë grupmoshat deri në 3 vjeç

‘’Studimet e fundit tregojnë se kemi rreth 70% të fëmijëve që mund të shfaqin vonesa në të folur përsa I përket në moshën e fëmijërisë së hershme’’.

Gabimet në të folur shihen si shenjat e alarmit. Ndërsa kurimi realizohet përmes terapisë.

‘’Rreth moshës 2 vjec presim nga fëmija që të ketë nëj fjëlor të zhvilluar për fjalët teke’’.

Lushej apelon prindërit që të jenë të kujdesshëm me fëmijët dhe ti aktivizojnë ato në komunikim çka do ti bëjë akti.

.‘’Fëmija duhet të ketë sa më aktivitet me prindërit.

Lënia të pavarur në internet apo dhe para ekranit bën që të vegjlit të shkëputen nga realiteti.

Nërsa me përballjen me botën virtual do të krijojnë probleme si në të shprehurin ashtu edhe në të kuptuar.

EMISIONET