Pa ujë, pa rrugë, pa doktor/ Banorët e Rromsit në Mallakastër: 30 vite të braktisur

Banorët e fshatit Roms në Mallakastër ankohen se vuajnë për të gjitha shërbimet bazike dhe në 3 dekada demokraci s’kanë parë asnjë investim.

Në rrugën e fshatit Roms të Mallakastrës, ka më shumë se 30 vite që nuk është investuar.

“Kjo rrugë ka 30 vite që është prishur, nuk vë njeri dorë, i vjedhin.”

Në segmentin rrugor prej gati 6 kilometër, nga autostrada deri në përfundim të fshatit vihen re gropat si dhe mungesa e ndriçimit

“Qeveria hedh para kot dhe rrugë nuk bën. Kush mban përgjegjësi më shumë? “

Një tjetër problematikë që banorët e fshatit Roms kanë ka të bëjë dhe me ujin e pijshëm. Ata thonë se në rubinetin e tyre vjen uji i kuq.

“Tubat kryesore, vjen uji i kuq.”

Sakaq banorët e Romsit se edhe për të marrë shërbimin shëndetësor, duhet t’i drejtohen qendrës shëndetësore duhet t’i drejtohen qendrës shëndetësore të fshatit Cakran, që për ta është kosto si në kohë ashtu edhe në para.

“Jemi 300 shtëpi, mungon shëndetësia, rrugët dhe uji. Këto janë problematikat kryesore."

“Të shikojnë brezin tjetër se brezi im iku”

EMISIONET