Në Korçë për festat e Nëntorit, hotelet e bujtinat të rezervuara në masën 90%

Ata që kanë zgjedhur Korçën për të kaluar fundjavën por edhe festat kombëtare të fundnëntorit do të mund t`i gëzohen edhe borës që zbardhi të dielën, 27 nentor, fshatrat turistikë.

Përveç Vlorës edhe Korça mbetet destinacion për festën e Flamurit dhe Çlirimit të vendit.

Hotelet dhe bujtinat e qytetit janë prenotuar në masën 90%.

“Prenotimet e festave kanë qenë më të mira se vitin e kaluar. Kanë qenë në rritje. Shumë njerëz i kemi refuzuar” thotë një operator.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

Operatorët turistikë thonë se pavarësisht rritjes së numrit të vizitorëve dhe kërkesave për akomodim çmimet nuk kanë ndryshuar.

“Nuk kemi bërë asnjë lëvizje në çmim. E kemi fituar klientin duke mos i luajtur me çmimin.”

Mes klientëve të shumtë janë ata që i kanë mbetur Korçës besnikë e rikthehen aty për çdo festë.

“Madje kanë persona që e kanë vizituar shumë herë Korçën dhe dinë kur të flenë dhe ku të hanë.”

Nga vizitorët shqiptarë qyteti juglindor preferohet më tepër në fundjavë ndërsa të huajt kërkojnë qetësinë e ditëve të javës.

“Të parët janë ato që vijnë nga Tirana që e bëjnë Korçën çdo fundjavë si kryeqytet. Po ashtu përmend edhe shkodranët. Kemi edhe trevat shqiptare, ndërsa turistët e huaj preferojnë javën.”

Vitet e fundit Korça është kthyer destinacion i çdo feste.


Shenim: *Ky është artikull ekskluziv i Ora News, që gëzon të drejtën e autorësisë sipas Ligjit Nr. 35/2016, “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”. Artikulli mund të ripublikohet nga mediat e tjera vetëm duke cituar “Ora News” bashkëngjitur me linkun e artikullit origjinal.

EMISIONET