Lami: Nëse OSBE/ODHIR certifikon zgjedhjet, a do të futej në institucione opozita?

Lami: Nëse OSBE/ODHIR certifikon zgjedhjet, a do të futej në
Roland Lami

I ftuar në PolitikOn nga Alfred Lela në RTV Ora, analisti Roland Lami pyeti se nëse OSBE/ODHIR do të certifikojë dhe legjitimojë zgjedhjet, a do të futej në institucione opozita.

Lami: A jemi ne në kushtet kur fenomenet që i pretendon opozita, të jenë të tilla që të detyrojnë institucionet që certifikojnë zgjedhjet te ne, OSBE/ODHIR na pëlqen apo, që të anulojë zgjedhjet? Por OSBE/ODHIR ka dalë më raportin se janë evidentuar shumë probleme, ashtu si gjithmonë, por është bërë progres dhe ecim me legjitimimin e tyre.

Tani opozita çfarë do të bëjë, do të dalë jashtë institucione sikurse ka bërë apo do të rrijë me dhimbje brenda këtyre institucioneve? Unë vë re te lidershipi i ri që nuk je dorëheqje. Berisha dhe Nano kanë dhënë të dy dorëheqjen. Rama dhe Basha ka humbur zgjedhje, por nuk kanë bërë një veprim të tillë.

 

EMISIONET