Konsulli japonez arrestohet në Moskë për spiunazh

Konsulli japonez arrestohet në Moskë për spiunazh

Shërbimet ruse të FSB(Shërbimi Federal i Sigurisë) kanë arrestuar një konsull japonez në Vladivostok me akuzën e spiunazhit.

Kështu bëhet e ditur në një deklaratë, të transmetuar nga Tass (Agjencia Ruse e Lajmeve), në të cilën saktësohet se diplomati është shpallur ‘persona non grata’.

Diplomati, Motoki Tatsunori, "u kap në flagrancë duke mbledhur informacion të kufizuar" ndër të tjera "për aspekte të bashkëpunimit të Rusisë me një vend të Azisë Paqësorit dhe ndikimin e politikës. të sanksioneve perëndimore"

EMISIONET