Ju flet Moska - Vlera e ritit të doksologjisë së flamurit në kishat ortodokse të Shqipërisë

Ju flet Moska - Vlera e ritit të doksologjisë së flamurit në

Vlera e ritit të doksologjisë së flamurit në kishat ortodokse të Shqipërisë ishte tema e kësaj të hëne në “Ju flet Moska” nga Kastriot Myftaraj në RTV Ora.

Myftaraj: dje kishat ortodokse të Shqipërisë, kanë mbajtur një ritual të veçantë që kanë një traditë 1-shekullore dhe quhet doksologjia e flamurit. Është krijuar si ritual nga Fan Noli.

Fan Noli e dinte se kisha në shtetet e krijuar pas shpërbërjes së perandorisë Osmane ishin kisha kombëtare të kombeve përkatëse.

Nuk do të kishte asgjë të keqe që një rit me vlerë të madhe si doksologjia e flamurit të mbahej publikisht dhe të bashkoheshin njerëz që nuk janë anëtarë të ortodoksëve.

Fan Noli e ka gjetur shumë bukur këtë nderim të flamurit, duke qenë i vetëdijshëm, sepse ishte historian, sidomos i Skënderbeut dhe kishte kuptuar që 28 nëntori nu kishte vetëm disa e pavarësisë, por dita e ngritjes së flamurit.

Për më shumë ndiqni emisioni e plotë:

 

EMISIONET