“Ja vlen të festohet”, Varaku: Dita e flamurit e gjen kombin shqiptar me dy shtete afër perëndimit

Dita e flamurit ditë reflektimi por dhe ditë festive pra festojmë në të njëjtën kohë që reflektojmë dhe për cenimin e trojeve shqiptare.

Publicisti Red Varaku në një intervistë për Ora News me gazetarin Sebastian Zonja Është e rëndësishme t’ju kujtojmë qytetarëve shqiptarë se është një datë e rëndësishme se e gjen kombin shqiptar me dy shtete.

Red Varaku: Është e rëndësishme t’ju kujtojmë qytetarëve shqiptarë se është një datë e rëndësishme se e gjen kombin shqiptar me dy shtete. E gjen kombin shqiptar si faktor shtetformues dhe në një shtet tjetër siç është Maqedonia si dhe kemi dhe një kryeministër shqiptar në Mal të Zi. Ajo që dua të them është se është një moment i rëndësishëm për faktorin shqiptar në Ballkan. E gjen Kosovën e Shqipërinë shumë afër perëndimit, e gjen Kosovën shumë afër një zgjidhjeje përfundimtare me problemin që ajo ka me Serbinë. Është një ditë që vërtet ja vlen të festohet.

Shenim: *Ky është artikull ekskluziv i Ora News, që gëzon të drejtën e autorësisë sipas Ligjit Nr. 35/2016, “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e lidhura me to”. Artikulli mund të ripublikohet nga mediat e tjera vetëm duke cituar “Ora News” bashkëngjitur me linkun e artikullit origjinal.

EMISIONET