Ishte vjedhur në konservatorin e Parmas, Shqipëria i kthen Italisë Clavikordën e shekullit XVIII

Ishte vjedhur në konservatorin e Parmas, Shqipëria i kthen

Clavikorda, një instrument muzikor e shekullit të XVIII e cila ishte vjedhur në konservatorin e Parmës  do i kthehet sërish Italisë.

Instrumenti muzikor është gjetur në një dyqan instrumentesh muzikore në Shqipëri dhe sot paradite pritet që përmes një ceremonie të bëhet dorëzimi tek autoritetet italiane.

KETU LAJMET MINUTE PAS MINUTE

Në orën 11:30 do të ketë dhe një deklarata nga Ministri Drejtësisë, Ministria e Kulturës dhe Komandanti i komandës së Karabinierëve për trashëgiminë kulturore.

 

EMISIONET