Hapja e bazës së NATO-s në Kuçovë, Basha: Krijon mundësitë që siguria ajrore e detare të monitorohen nga kjo bazë

Ish-ushtaraku, Faik Basha në një intervistë në Ora News u shpreh se me hapjen e bazës në Kuçovë, krijon kushtet dhe mundësitë që siguria ajrore dhe detare të monitorhen nga kjo bazë.

Basha: Baza ka funksionuar prej vitesh, herë pas here ka pasur ato luhatjet.

Fatmirësisht i shpëtoi zhdukjes sic u zhdukën disa të tjera.

Duhet falenderuar edhe trupat e Turqëisë që e kanë mbajtur këtë bazë nga 2003 deri në 2020 kur filluan edhe investimet.

Është një bazë shumë e rëndësishme për NATO-n në Ballkanin Perëndimor.

Kjo bazë e rrit shumë sigurinë.

Me vendosjen e kësaj bazë në Shqipëri, krijion kushtet dhe mundësitë që siguria ajrore dhe detare të monitorohen nga kjo bazë

 

EMISIONET