Çejku: BE ka qasje me interesa të ndryshme, me ikjen e Merkel ka mungesë liderash

Në “Drejt” nga Luan Rama në RTV Ora, ambasadori Arben Çejku u shpreh se SHBA kur merr vendime është unike, ndërsa me BE-në kemi një qasje me interesa të ndryshme.

Ai tha se Macron dha zgjidhje për konfliktin mes Maqedoninë dhe Bullgarisë që u hodh poshtë, çka tregon një lloj mungese të liderave të Evropës

Çejku: SHBA kur merr vendime është unike, ndërsa me BE-në kemi një qasje me interesa të ndryshme. Propozimi i fundit i Macron ishte një paradoks për krijimin e një komunitetit politik evropian, një zonë që ekziston, një fashë përreth BE-së.

Ai dha zgjidhje për konfliktin mes Maqedoninë dhe Bullgarisë që u hodh poshtë. Kjo tregon një lloj mungese të liderave të Evropës dhe ka një mungesë të pashpallur sikurse kishte Merkel, pasi duan që të merret lidershipin në BE.

EMISIONET