Çejku: BE hapa pas me Ballkanin Perëndimor, hap pozitiv me Ukrainën dhe Moldavinë

Në “Drejt” nga Luan Rama në RTV Ora, ambasadori Arben Çejku u shpreh se BE ka bërë dy hapa mbrapa me Ballkanin Perëndimor dhe një hap pozitiv me Ukrainën dhe Moldavinë.

Sipas tij, një vendim i tillë për t'u dhënë statusin e kandidatit vendim diplomatik është mesazh ndaj Moskës dhe BE ka lënë mbrapa dy vende që kanë mbushur kushtet për t'u integruar.

Çejku: BE dy hapa mbrapa me Ballkanin Perëndimor, hap pozitiv me Ukrainën dhe Moldavinë. Vendimi për t'u dhënë statusin e kandidatit vendim diplomatik mesazh ndaj Moskës. BE ka lënë mbrapa dy vende që kanë mbushur kushtet për t'u integruar.

Vendimi do të shtojë skepticizmin ndaj Evropës. Çfarë pret BE? Të shohë konflikte të reja në Ballkan për tju dhënë dorën?

EMISIONET