Dyfishohen aksidentet, në janar dy herë më shumë ngjarje në rrugë, por më pak viktima

Viti 2024 ka nisur me dyfishin të aksidenteve rrugore.

Sipas INSTAT nga këto ngjarje fatmirësisht ka pasur më pak viktima, por është rritur në shifra rekord numri i udhëtarëve që janë dëmtuar.

Lezha duket se ka pasur më shumë raste, e ndjekur më pas nga Elbasani

Muaji janar ka nisur me një dyfishim të aksidente në rrugët e shqipërisë, nga 119 që ishte vitin e shkuar në 229 në nisje të këtij viti.

Madje sipas të dhënave të instat është numri më I lartë që prej vitit 2019.

Megjithatë raportohet se ka një rënie të viktimave me 11 të tilla cka shënon numrin më të ulët në 6 vite

Në të kundërt me këtë ka një rritje të ndjeshme të lagosurve nga përplasjet e mjeteve.

Sipas të dhënave zyrtare janë 218 persona që në një muaj kanë pësuar lëndime në ngjarjet rrugore, shifër që është më shumë se dy herë më e lartë se e njëjta periudhë e vitit të shkuar me 106 të dëmtuar.

Madje duke shënuar rekord në në 6 vitet e fundit

Sa i përket qyteteve Tirana ka vendin e parë me 86 persona që kanë humbur jetën dhe plagosur e ndjekur nga lezha me 31 raste që shënon dhe një pesëfishim të rasteve.

Nga ana tjetër në elbasan ka një trefishim të të prekurve nga aksidentet, ndërsa shkodra nga 0 raste që një vit më parë ka shënuar 6 persona që kanë kërkuar ndihmën mjekësore në spitale

Sa i përket ditëve e marta mban numrin më të lartë të aksidenteve me 19 për qind të rasteve dhe e shtuna me rreth 14 për qind.

Po ashtu fasha e orarit 12 me 14 shënon 20 për qind të rasteve

Në muajin Janar 2024 numërohen 162 aksidente rrugore. Numri i të aksidentuarve (të vrarë dhe të plagosur) rezulton 229 persona në muajin Janar 2024.

EMISIONET