Diplomohen oficerët e Taskforcës kundër Antiterrorit, Hammond: Rritje e sigurisë së përbashkët

Diplomohen oficerët e Taskforcës kundër Antiterrorit, Hammond:

Një grup oficerësh, pjesë e strukturës së Operacioneve të Zhvillimit dhe Menaxhimit të Taskforcës për Ndihmën kundër Antiterrorit, u diplomuan pasi ndoqën një trajnim 10-ditor nga Programi ATA i Sigurisë Diplomatike të Departamentit të Shtetit të SHBA, një investim prej 2 milionë dollarësh.

Zëvendësshefja e Misionit në Detyrë dhe shefja e Zyrës Rajonale të Sigurisë (RSO), Kathryn Hammond dhe zëvendësdrejtori i përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Sokol Bizhga, morën pjesë në aktivitetin që vuri në pah se trajnimi 10-ditor synonte optimizimin e sinergjisë midis oficerëve të zbatimit të ligjit dhe analistëve.

Ky trajnim u fokusua në shfaqjen e vlerës së bashkërendimit, bashkëpunimit dhe integrimit të aftësive të ndryshme për misione specifike.

Gjatë fjalës së saj, Hammond shprehu vlerësimin e saj për Policinë e Shtetit dhe instruktorët e ATA-së për bashkëpunimin dhe pjesëmarrjen e tyre në trajnim.

Që nga viti 2017, ambasada e SHBA dhe RSO kanë mbështetur në mënyrë aktive Policinë e Shtetit në rritjen e aftësive të saj në mjekësinë ligjore digjitale dhe antiterrorin.

“Urime të gjithë të diplomuarve për rolin tuaj jetësor në forcimin e partneritetit tonë dhe rritjen e sigurisë së përbashkët”, tha ajo.

 

EMISIONET