Burgjet, pa mjekë e të pisët/ Avokati i Popullit konstaton mungesat në qelitë shqiptare

Inspektimet e avokatit të popullit në sistemin e burgjeve kanë zbuluar problematikën e mungesës së mjekëve në këto institucione. Tjetër shqetësim është dhe higjena, pasi nuk u gjetën produkte të pastrimit

Mungesa e mjekëve në burgje është kthyer në një problematikë shqetësuese.

Avokati i Popullit në raportin e vitit 2022 shprehet se nuk përmbushet numri i bluzave të bardha për ti dhënë shërbimin e duhur të dënuarve apo dhe të paraburgosurve.

Madje është konstatuar se në një pjesë të madhe janë angazhuar mjekë me kohë të pjesshme, për një periudhë prej 4 orësh në ditë.

Dhe jo vetëm kaq, ambientet në dispozicion për vizitat mungojnë dhe I njëjti konkluzion jepet dhe për mjetet që duhen të kenë doktorët.

Për këtë arsye, në disa burgje nuk janë kryer konsultat e nevojshme, ekzaminime apo edhe analiza laboratorike.

Gjithashtu, pothuajse në të gjitha ambientet e burgjeve në rang vendi nuk funksiononin pajisjet e sistemit të ngrohjes.

Kjo për shkak të defekteve teknike, ose të mungesës së karburantit.

Produkteve bazë të higjenës apo të pastrimit të qelive u konstatuan në mungesë në disa prej institucioneve të inspektuarat.

Ndërkaq, të burgosurit i mbanin rrobat e tyre në qese plastike ose në thaës poshtë shtretërve pasi nuk ishin pajisur me një dollap ose raft.

Sipas inspektimeve, problematikat më të madhe u hasën në IEVP-në Fushë-Krujë, Lezhë dhe Durrës.

Burgjet, pa mjekë e të pisët/ Avokati i Popullit konstaton

EMISIONET