Binjakët 92-vjeçarë bashkohen sërish pas ndarjes nga pandemia

Binjakët 92-vjeçarë bashkohen sërish pas ndarjes nga

Binjakët e moshës 92-vjeçare që u ndanë për herë të parë në më shumë se 70 vjet për shkak të pandemisë së koronavirusit janë ribashkuar sërish.

Minnie Walsh dhe Patrick Speed ​​nuk mund të takoheshin sepse ata jetonin në njësi të ndryshme të së njëjtës shtëpi të kujdesit për të moshuarit.

Dyshja tani janë në gjendje të kalojnë kohë së bashku pasi të dy morën dozat e vaksinës Covid-19.

"Ne kemi lindur së bashku dhe jemi përsëri së bashku," tha Speed.

Masat paraprake të koronavirusit në shtëpinë e kujdesit Saltshouse Haven nënkuptonin që Walsh dhe Speed ​​nuk duhet ta takonin njëri-tjetrin.

Para pandemisë, binjakët ishin ndarë vetëm gjatë një periudhe dy-vjeçare kur Speed ​​ishte në Indi gjatë Luftës së Dytë Botërore.

"Jeta është kthyer në normalitet tani pasi ne kemi qenë gjithmonë bashkë dhe gjithmonë kemi jetuar afër njëri-tjetrit."

Walsh shtoi: "Ne kemi qarë kur pamë njëri-tjetrin. Jemi plot gëzim që jemi përsëri së bashku pas një viti kaq të gjatë."

Momenti prekës gjithashtu solli lot në sytë e stafit të shtëpisë së kujdesit të të moshuarve.

EMISIONET