Apeli i OKB-së drejtuar Kinës, respektoni të drejtën e demonstratës

Apeli i OKB-së drejtuar Kinës, respektoni të drejtën e

OKB-ja u ka bërë thirrje autoriteteve kineze që të respektojnë të drejtën për të demonstruar në mënyrë paqësore.

"Ne u bëjmë thirrje autoriteteve që t'i përgjigjen protestave në përputhje me ligjet dhe standardet ndërkombëtare të të drejtave të njeriut," tha një zëdhënës.

Federata e Mediave Evropiane (Bashkimi Evropian i Transmetuesve) ka dënuar "në termat më të fortë frikësimin dhe sulmet e patolerueshme kundër gazetarëve dhe ekipeve në Kinë". Në një deklaratë Federata e Mediave Evropiane shpreh "zhgënjim për lajmin e arrestimit të pajustifikuar të disa gazetarëve të huaj, zyrtarisht të akredituar për të punuar në Kinë, ndërsa kryenin punën e tyre"

EMISIONET