''Çanta është e imja, por arma nuk më përket mua'', si u zbulua arma në skanerin e Rinasit

''Çanta është e imja, por arma nuk më

Ky që shikoni është Daors Gashi, i riu nga Kosova që pak dite më parë tentoi të trafikojë një amrë zjarri me linjën nga Tirana për në Romë-Ciampino.

Ai ka ngritur prentendimet se amra e zjarrit nuk ështe e tij por vetëm çanta, duke mohuar ekzistencen e saj.

Nga hetimi rezulton ẹ provuar se mē datën 20.06.2024, në oren 07:10 gjatë skanimit në pikën e operimit PAX-01, në Aeroportin “Nënë Tereza”, pasagjerit Daors Gashi, me shtetësi kosovare, me numër pasaporte xxxxx, që udhëtonte me numër fluturimi FR8360, është vënë re në dukje imazhi i një arme zjarri pistoletë.

Ne lidhje me këtē fakt janë njoftuar shërbimet policisë, tẽ cilët pasi kanë marrë kontakt me punonjësit e sigurisë së skanerit, këta të fundit kanë treguar bagazhin dhe personin që i përkiste bagazhi.

Nga punonjësit e policisë është kryer identifikimi i këtij shtetasi, i cili është identifikuar si shtetasi Daors Gashi, i datëlindjes xx.xx.2001.

Rezulton se bashkë me këtë shtetas ka qene duke udhetuar edhe shtetasi E.H, i datëlindjes xx.xx.2001.

Në këto rrethana, shërbimet e policisë kanë kërkuar nga kēta dy shtetas që të kalonin në vijën e dytë, me qëllim verifikimin e sendeve në bagazhet e tyre.

Rezulton se në bagazhin e shpinës së shtetasit Daors Gashi shtë konstatuar një armë zjarri e llojit pistoletë e markës “Blo Ë Mini Mood 2003”, ngiyrë gri dhe me dorezë me ngiyrë të zezë, kalibër 8 mm, me numër 5-167666, me krehër brenda të cilit ndodheshin 2 (dy) fishekë.

Në funksion të hetimit oficeri i policisë giyqësore ka kryer sekuestrimin e armës.

EMISIONET