Ambasdaroja Yuri Kim: Thellesisht te shqetësuar për rritjen e tensioneve në PD, organizatorët të refuzojnë dhunën

Ambasadorja e SHBA-se ben thirrje qe protesta te jete paqesore dhe shpreh shqetesimin per situaten 

"Shtetet e Bashkuara janë thellësisht të shqetësuara me rritjen e tensioneve në ndërtesën e selisë së Partisë Demokratike dhe përdorimin e forcës nga protestuesit. U bëjmë thirrje organizatorëve të protestës që të refuzojnë dhunën dhe të ushtrojnë qetësi. Ata që nxisin dhunën ose minojnë sundimin e ligjit do të mbahen përgjegjës." 

Berisha i pyetur nga Gazetarja e RTV Ora, Fjorela Beleshi lidhur me deklaratën e ambasadores Yuri Kim për të ruajtur qetësinë, ai u përgjigj se demokratët janë paqësor.

Ndërkohë, ambasada amerikane në njoftimi ne saj thekson se janë të shqetësuara për rritjen e tensioneve në PD dhe se ata që nxisin dhunë do të mbajnë përgjegjësi.

“Shtetet e Bashkuara janë thellësisht të shqetësuara me rritjen e tensioneve në ndërtesën e selisë së Partisë Demokratike dhe përdorimin e forcës nga protestuesit. U bëjmë thirrje organizatorëve të protestës që të refuzojnë dhunën dhe të ushtrojnë qetësi. Ata që nxisin dhunën ose minojnë sundimin e ligjit do të mbahen përgjegjës.”  tha Berisha.

 

EMISIONET