111-vjetori i Pavarësisë, historiani Meta: Me 28 nëntor u larguan gjermanët nga Shkodra

Historiani, Beqir Meta në një intervistë në Ora News foli për 111-vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë dhe për historinë e Shqipërisë. Meta u shpreh se me 28 nëntor ishte dita e largimit të gjermanëve nga Shkodra.

‘’Serbia ishte drejt veriut, kishte izoluar Shqipërinë e mesme ndërsa Vlora ishte e lirë. 28 nëntori është dita e largimit të gjermanëve nga Shkodra.

Atë natë nuk ka pasur luftime. Në 29 nëntor ishte edhe futja e Partizanëve në Shkodër, ku nuk ka pasur luftime. Me 29 nëntor Shkodra u zgjua pa luftë'', tha ndër të tjera Meta. 

EMISIONET