Patinatorja e Ekaterina Alexandrovskaya, e lindur në Rusika vdekur në moshën 20-vjeçare në Moskë, njoftoi të Shtunën Bashkimi Ndërkombëtar i Patinës.

Ajo ka garuar për Australinë në Lojërat Olimpike të vitit 2018,

“ISU është e tronditur nga lajmet për kalimin e Ekaterinës,” tha Presidenti i ISU Jan Dijkema në një deklaratë në faqen e internetit të organizatës.

“Ajo ishte një patinatore palë e talentuar dhe bashkësia e Skating Skating do ta humbasë atë. Ne u ofrojmë simpative tona më të thella familjes, miqve dhe shokëve të saj dhe vajtojmë për këtë humbje tragjike.”

Detajet e vdekjes së saj ende nuk dihen.