I ftuar në PolitikOn nga ALfred Lela në RTV Ora, deputeti Halit Valteri u shpreh se Rama, Basha dhe Kryemadhi bashkëpunojnë sa herë kanë leverdi me njëri-tjetrin.

Valteri: Në një marrëdhënie dy palë krijojnë pritshmëri, por grupi ynë nuk kishte pritshmëri nga Rama. Ne kemi qenë dakord me mazhorancën kur na ka leverdisur. Në fakt ne nuk jemi e gjitha opozitë parlamentare se jemi të ndarë. Ka shumë deputetë që kanë ardhur nga listat e LSI-së që janë më shumë me Ramën se Socialistët.

Unë nuk mendoj se jemi përdorur nga PS. Ne kemi kërkuar listat e hapura. Rama bëri atë që bëri në koherencë me PD-në e LSI-në. Vijmë te një marrëveshje si ajo e 17 majit që ata bien dakord sa herë kanë nevojë për njëri-tjetrin.