Gjatë komunikimit për mediat nga selia e PD, kryedemokrati Lulzim Basha u shpreh se, vala e dytë e Covid-19 e ka gjetur qeverinë dhe kryeministrin Edi Rama të papërgatitur.

Sipas liderit të opozitës, nëse qeveria do të merrte në konsideratë 4 hapat e propozuara prej tij, situata sot do të ishte ndryshe.

Lulzim Basha: “Qeveria, asnjë masë për të përballuar valën e dytë. Edhe vala e dytë e gjen Edi Ramën të papërgatitur.

Prej 4 javësh kërkoj të ndërmerren 4 hapa të thjeshtë.

1. Minimumi 2500 testime në ditë.

2. Mbulimi i kostove të paketës së trajtimit të COVID, të merret përsipër nga shteti.

3. Mobilizimi total i sistemit, për t’u përballur me çdo nivel të trajtimit të të sëmurëve.

4. Bonusi 1000 € për mjek, 500 € për çdo infermier”.