Donald Trump tha se qeveria duhet të marrë një copë nga shitja e njësisë amerikane të TikTok nëse një firmë amerikane e blen atë.

Presidenti amerikan tha që bëri një kërkesë për një “pjesë të konsiderueshme” të çmimit të blerjes në një telefonatë në fundjavë me shefin e Microsoft.

Ai paralajmëroi gjithashtu se do të ndalojë aplikacionin, i cili është në pronësi të ByteDance të Kinës, në 15 shtator nëse nuk ka marrëveshje.

ByteDance është nën presion për të shitur biznesin e saj në SHBA pasi Trump kërcënoi sulm ndaj kompanive kineze të teknologjisë.

Administrata Trump ka akuzuar TikTok dhe të tjerët për sigurimin e të dhënave për qeverinë kineze – të cilën Pekini dhe TikTok i mohojnë.

“Shtetet e Bashkuara duhet të marrin një përqindje shumë të madhe të këtij çmimi, sepse ne jemi duke e bërë të mundur,” tha Trump.