Shqetësimit të banorëve të Tiranës se qyteti po mbytet nga betoni i është bashkuar edhe opozita. Përmes një videoje, kreu i Forumit Rinor të PD-së, Belind Këlliçi, tregon se si për gjysmë orë në mbikalimin pranë “Pallatit me Shigjeta” kaluan 8 betoniere, çka tregon fluksin e madh të ndërtimeve që po i marrin frymën gjelbërimit në kryeqytet.

Kjo video tregon se për gjysmë ore në vetëm një prej hyrjeve të Tiranës, te “Pallati me shigjeta” kaluan 12 betoniere.

Denoncimi është bërë nga kryetari i Forumit Rinor të Partisë Demokratike, Belind Këlliçi në Facebook i cili akuzon kreun e Bashkisë Erion Veliaj se fshihet pas imazhit të rremë të gjelbëruesit duke postuar foto teksa mbjell pemë, por nuk fotografon betonieret që po e çojnë kryeqytetin drejt gropës.

Sipas Këlliçit mjetet e tonazhit të rëndë bllokojnë kalimin e automjeteve dhe këmbësorëve në shumë rrugë e rrugica dhe gjithashtu i shkatërrojnë ato e shkaktojnë një ndotje akustike të tmerrshme për banorët e Tiranës.

Kreu i FRPD-së shprehet se kjo masakër urbane po e bën kryeqytetin të pajetueshëm dhe po shkatërron trashëgiminë e saj ndërtimore e kulturore.

Në vetëm 30 minuta, Këlliçi përllogarit se nga një hyrje e Tiranës janë derdhur 316.8 ton beton, pa llogaritur akse të tjera rrugore.

Sipas tij në kodrat e gjelbëruara të Tiranës po derdhen lumenj betoni.