Videoja e NASA-s e udhëtimit të anijes kozmike Orion në Hënë

Videoja e NASA-s e udhëtimit të anijes kozmike Orion në

Udhëtimi i Orionit në Hënë hapi rrugën për misione të reja  . 

Misioni në Hënë u vlerësua si një sukses i plotë nga NASA, pasi orari u përmbush me saktësi matematikore dhe gjithçka funksionoi sipas planit, nga ngritja deri në kthimin e roverit në Tokë.

NASA paraqet momentet kryesore nga misioni Orion.

Anija kozmike Orion është ankoruar në Oqeanin Paqësor duke shënuar fundin e misionit Artemis 1, pasi kaloi më shumë se 25 ditë në hapësirë ​​dhe udhëtoi rreth Hënës, me synimin për t'u përgatitur për kthimin e njerëzve në Hënë në vitet e ardhshme.

Kapsula, e cila nuk kishte astronautë brenda për këtë fluturim provë, hyri në atmosferën e Tokës me një shpejtësi prej afro 40,000 km në orë dhe duhej të përballonte një nxehtësi prej 2,800 gradë Celsius, ose gjysmën e temperaturës së sipërfaqes së Diellit.

Zbritja e saj marramendëse u ngadalësua më pas kur u vendosën një seri parashutash, sipas imazheve të transmetuara drejtpërdrejt nga NASA. Anija kozmike tani duhet të mblidhet dhe të vendoset në një anije të marinës amerikane.

Objektivi kryesor i misionit ishte testimi i mburojës së nxehtësisë së kapsulës, më e madhja e ndërtuar ndonjëherë (në diametër 5 metra), në këto kushte.

EMISIONET