Twitter ndalon zbatimin e politikës së dezinformimit Covid-19

Twitter ndalon zbatimin e politikës së dezinformimit Covid-19

Twitter nuk do t'i ndalojë më përdoruesit që të përhapin informacione të rreme në lidhje me virusin ose vaksinat Covid-19, sipas një përditësimi mbi politikat e tij të moderimit të përmbajtjes.

Është një tjetër ndryshim i madh nën pronarin e ri Elon Musk, i cili ka bërë presion për "fjala e lirë" mbi gjithçka tjetër në platformë. Faqja e dezinformimit të Covid-19 të Twitter-it u përditësua.

Musk ka shkarkuar një pjesë të madhe të kompanisë, duke përfshirë mijëra punonjës me kontratë dhe me kohë të plotë, të cilët ishin përgjegjës për moderimin e përmbajtjes.

Në të njëjtën kohë, disa drejtues të lartë që mbikëqyrin politikat dhe zbatimin e moderimit të përmbajtjes, përfshirë ish-kreun e Trustit dhe Sigurisë në Twitter, Yoel Roth, janë larguar nga kompania.

Tom Tarantino, i cili më parë drejtoi Task Forcën e Përgjigjes së Covid-19 të Twitter, tha se mungesa e stafit gjithashtu ka të ngjarë të ketë kontribuar në ndryshimin e politikës.

EMISIONET