Turizëm në hapësirë, nga 2025 mund të kalojmë pushimet tona vjetore në hotel hapësinor

Turizëm në hapësirë, nga 2025 mund të kalojmë

Kompania hapësinore Orbital Assembly Corporation me bazë në SHBA ka zbuluar informacione dhe koncepte të reja për idenë e saj të hoteleve hapësinore.

Orbital Assembly tani synon të nisë jo një, por dy stacione hapësinore me akomodim turistik: Stacioni Voyager, dizajni origjinal i riemërtuar, ka planifikuar të strehojë 400 njerëz dhe të hapet në vitin 2027, ndërsa koncepti i ri Station Pioneer, që strehon 28 persona, mund të jetë funksional në vetëm tre vite.

Por ka ende një çmim mjaft të pabesueshëm të lidhur me çdo udhëtim në hapësirë, gjë që e bën të vështirë për shumë prej nesh që në fakt të parashikojnë kalimin e pushimit tonë vjetor jashtë kësaj bote.

Tim Alatorre, shefi operativ i Orbital Asamblesë, mendon se kjo pengesë do të hiqet ndërsa turizmi hapësinor do të rritet.

Hapësirat e zyrave dhe objektet kërkimore do të jepen gjithashtu me qira si në Stacionin Pioneer ashtu edhe në Stacionin Voyager.

EMISIONET