Roboti që "zhduk" varfërinë

Roboti që "zhduk" varfërinë

Elon Musk prezantoi versionin e fundit të një roboti humanoid, që sipas tij, një ditë mund të eliminojë varfërinë. Një prototip i Optimus përshëndeti audiencën.

“Qëllimi ynë është të bëjmë një robot të dobishëm humanoid sa më shpejt që të jetë e mundur”, tha miliarderi i teknologjisë Musk para audiencës në Silicon Valley.

“Ka ende shumë punë për të bërë”.

KËTU LAJMET MINUTË PAS MINUTE

"Tesla po përshtat teknologjinë e saj autonome të makinave për t'i dhënë Optimus aftësi të tilla si ecja e sigurt ose puna në dyshemenë e fabrikës", thanë inxhinierët e kompanisë gjatë prezantimit.

“Roboti në fakt mund të bëjë shumë më tepër nga sa ju treguam, ne thjesht nuk donim që ai të binte me fytyrë”, tha Musk.

Tesla po projekton robotë Optimus për t'u prodhuar me ritme të larta, duke e çuar çmimin ndoshta më të ulët se 20,000 dollarë.

"Kjo do të thotë një e ardhme ku nuk ka varfëri, një e ardhme ku mund të keni atë që dëshironi për sa i përket produkteve dhe shërbimeve", tha Musk.

Miliarderi, i cili dikur paralajmëroi se inteligjenca artificiale është një kërcënim për njerëzimin, tha se Tesla dëshiron të sigurohet që robotët të kryejnë punën dhe njerëzit të jenë të sigurt.

Publiku i gjerë mund të jetë në gjendje t'i blejë robotët për tre deri në pesë vitet e ardhshme.

EMISIONET